Известие

Collapse
No announcement yet.

Турбо проблеми с турбо на 2.4JTD (136hp) - ретроспекция.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лятото и мойта турбина пръдна.Втулките и единия пропелер бяха заминали.Ремонт,плюс монтаж демонтаж туй в сервиза на Алфа Ромео Варна 620 лева!Има си и гаранция.
    5 Ланчии зад гърба си!
    И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

• Първоначално публикувано от mimsi78 Покажи съобщение
      Здравейте момчета ,
      моля за малко помощ .Незнам дали питам в правилната тема , но преди малко от сервиза ми казаха , че колата /АР 166 /2,4 ЖТД - 99г. / има проблем с турбото .В момента го свалят и още нямам много инфо ,но много моля, кажете ми къде в Пловдив да го закарам и при кого ?
      Колата купихме скоро , а другата ни Алфа е бензинова и нямам представа къде да ремонтирам дизела .Освен това съм жена / не блондинка /, затова моля за разбиране , ако не обяснявам нещо правилно .
      Всякакви съвети ще ми бъдат от полза .

Благодаря на всички за съветите и съдействието .
      Колата вече е в движение .В крайна сметка решихме да рециклираме нашето си тубро , вместо да взимаме вт. употреба . Засега всичко е ОК и се надявам така да продължи .

Благодаря Ви още веднъж !
      ALFA ROMEO 146/1.4-TS-16V
      1999г.
      ALFA ROMEO 166/2.4 JTD -1999г.

Comment

• какви пари ти седна ремонта?
        5 Ланчии зад гърба си!
        И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

• Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
          Колега това въобще не са пожелания а факти - ако продължиш да караш с това масло. Това исках да кажа аз за другото открих че тука 10 човека говорят на 11 езика и немогат да се разберат така че няма да се намесвам Успех колега и със здраве
          40 000хил км. Селения Голд 10В40 , мотора е почти безупречен, маслото не мърда и стои бистро. Предположения от какво може да е ?

6000хил. км. Мобил 10В40 - минус 3 литра ?
          7000хил. км. Валволин - боза и минус 2 литра ?
          Last edited by MaVrUt; d.m.y г., 21:40.
          Алфа 164 2.0Т.С. 95г. - на части !

Comment

• Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщение
            какви пари ти седна ремонта?

1000лв. общо със сваляне , качване , пълно рециклиране и почистване .Дават и гаранция .
            Добре ми се видя , при положение че за втора ръка ни искаха 500 лв само за турбото .
            ALFA ROMEO 146/1.4-TS-16V
            1999г.
            ALFA ROMEO 166/2.4 JTD -1999г.

Comment

• Първоначално публикувано от MaVrUt Покажи съобщение
              40 000хил км. Селения Голд 10В40 , мотора е почти безупречен, маслото не мърда и стои бистро. Предположения от какво може да е ?

6000хил. км. Мобил 10В40 - минус 3 литра ?
              7000хил. км. Валволин - боза и минус 2 литра ?
              Тва незнам от коя година го извади, но ако от тогава си навъртял само 40 000 браво А къде прочете че съм ти препоръчал Мобил или Валволин

ПП: тия километри на тая дето е на части ли ги навъртя или на другата ?
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                Тва незнам от коя година го извади, но ако от тогава си навъртял само 40 000 браво А къде прочете че съм ти препоръчал Мобил или Валволин

ПП: тия километри на тая дето е на части ли ги навъртя или на другата ?
                това е на дизеловата, просто казвам кое е качествено според мен, селениата си е много хубаво масло, вярно двигателите са съсвсем различни, но не вярвам положението при ЖТД двигател да е много по различно от това на стар ТДИ с това масло. или аз купувам много качествено масло или ЖТД си е пълен боклук

Comment

това е на дизеловата, просто казвам кое е качествено според мен, селениата си е много хубаво масло, вярно двигателите са съсвсем различни, но не вярвам положението при ЖТД двигател да е много по различно от това на стар ТДИ с това масло. или аз купувам много качествено масло или ЖТД си е пълен боклук
                  Селенията е ясно че си е хубава ма тоя Голд на селения хич не е стока според мен, а и е спрян от производство преди 10 години И пак ти казвам не е важно дали колата харчи някакво си масло важно е как маслото си запазва свойствата със времето и натоварването
                  sigpic
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• не искам да влизам в спорове но жалко че не пазя опаковката на която си пише ГОЛД , може и да е спряно, явно са ми дали старо но както и да е, естественно ,че гледам кое го гори, не мога постоянно да гледам щеката до каде е, щом колата върви още начи си смазва добре и не го сменям на боза като други.

Comment

не искам да влизам в спорове но жалко че не пазя опаковката на която си пише ГОЛД , може и да е спряно, явно са ми дали старо но както и да е, естественно ,че гледам кое го гори, не мога постоянно да гледам щеката до каде е, щом колата върви още начи си смазва добре и не го сменям на боза като други.
                      Не разбирам каква е идеята на тоя спам в момента ?
                      sigpic

Comment

• исках да изкажа положителното мнение за селения ,че гледам в началото на темата го осрахте и за тва викам да го изтъкна как влиае на моята кола, мислех даже да не пиша след първия пост, а то до каде се стигна .

Comment

Working...
                        X